Waar kan ik mijn verhuiscode vinden?

Het verhuizen van een domeinnaam is geen hogere wiskunde. Zeker als je dit al eens gedaan hebt, is het binnen een mum van tijd gelukt. Maar, je moet hiervoor wel enkele benodigdheden hebben. Zo moet je per sé een verhuiscode hebben om een domeinnaam te kunnen verhuizen.

Een verhuiscode is een unieke code die aan je domeinnaam gekoppeld is. En die aan het betreffende moment gekoppeld is. Zo’n code heeft een geldigheidsduur van 14 dagen, indien het een .NL domeinnaam betreft. Dit betekent dat je de code binnen 14 dagen bij de nieuwe registrar in moet vullen. De nieuwe registrar zorgt er vervolgens voor dat de domeinnaam overgeschreven wordt naar de nieuwe eigenaar.

Maar, hoe kom je nou aan de verhuiscode? Deze kun je bij je huidige registrar opvragen. Dit kun je bij de meeste registrars via je klantenpaneel doen. Log in, zoek het betreffende domeinnaam op en vraag de verhuiscode aan. Deze verhuiscode wordt direct gegenereerd, waarna je deze direct te zien krijgt. Het is nu een kwestie van kopiëren en de verhuiscode bij de nieuwe registrar in te vullen.

Aandachtspunten bij het vinden van een verhuiscode

  • Een verhuiscode is maar een beperkt aantal dagen geldig. Bij een .NL domeinnaam is dit 14 dagen, bij een .BE domeinnaam is dit 7 dagen en bij een .COM domeinnaam is dit 60 dagen.
  • Deel een verhuiscode nooit met anderen. Met deze verhuiscode zijn andere mensen namelijk in staat om jóuw domeinnaam te verhuizen. Heb je je domeinnaam verkocht of ga je deze overdragen? Dan is het uiteraard wel zaak dat je de verhuiscode doorgeeft aan de nieuwe eigenaar.
  • Bij elke registrar vind je op een net iets andere manier de verhuiscode. Mocht je er niet helemaal uitkomen, kun je dus het beste contact opnemen met de klantenservice van de registrar.