Een wervingsvideo maken? Dat doe je zo!

Ben je al eens actief op zoek geweest naar nieuw personeel? Dan weet je ongetwijfeld al dat het niet altijd gemakkelijk is om dit te vinden. Een van de krachtigste manieren om kandidaten aan te spreken, is door middel van een wervingsvideo. Maar hoe gaat zoiets eigenlijk in z’n werk? En nog belangrijker: hoe kun jij een wervingsvideo voor jouw bedrijf maken? Maak je geen zorgen, in dit blog vind je het antwoord op deze- en nog vele andere vragen!

Bepaal je boodschap

Voordat je begint met het filmen van je wervingsvideo, is het belangrijk om je boodschap duidelijk te hebben. Wat wil je overbrengen aan potentiële kandidaten? Denk na over de belangrijkste aspecten van je bedrijf, de voordelen van werken bij jouw organisatie en de kansen die je potentiële kandidaten kunt bieden. Zorg ervoor dat je boodschap authentiek is en past bij dat wat jouw bedrijf uit moet stralen!.

Kies de juiste locatie

De locatie van je wervingsvideo kan een groot verschil maken. Zo kunnen shots van je kantoor een goede keuze zijn, maar misschien vind je het juist beter om de ruimte van de nieuwe werkplek van de kandidaat te benadrukken. Het is belangrijk dat de locaties die in de video aan bod komen, de juiste snaar raken bij de potentiële kandidaat. Denk dus van tevoren goed na over de locaties die jij wilt gebruiken!

Wat wil de kandidaat?

Let er daarnaast goed op dat je niet denkt vanuit de kant van je bedrijf, maar vanuit de kant van de kandidaat. Wat wil iemand weten die misschien bij jou wil werken? Inderdaad: met welke arbeidsvoorwaarden krijg ik te maken? Hoe ziet mijn team eruit? Wat kan ik van mijn werkplek verwachten? Allemaal leuk en aardig om diep in te gaan op de diensten of producten die je aanbiedt, maar dat is voor je nieuwe potentiële werknemer allemaal van latere zorg!

Maak gebruik van storytelling

Mensen houden van verhalen, en dat geldt juist voor potentiële kandidaten. Maak dus op de juiste manier gebruik van storytelling in je wervingsvideo. Kies er bijvoorbeeld voor om je medewerkers te laten vertellen over hun ervaringen en successen binnen het bedrijf. Een video waarin jouw bedrijf echt aan bod komt geeft de potentiële kandidaat een veel betere ‘feeling’ met dat waar jij als bedrijf zijnde voor staat. En laat dat nou net zijn wat er moet gebeuren!

Denk aan de technische aspecten

Een wervingsvideo hoeft geen Hollywoodproductie te zijn, maar het is wel belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan technische aspecten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de kwaliteit van het beeld en het geluid goed zijn en dus professionieel overkomen.

Als je onvoldoende aandacht besteedt aan de kwaliteit van je wervingsvideo, sla je de plank volledig mis en werkt dit dus averechts. Je zet met jouw wervingsvideo namelijk wel meteen de standaard voor dat wat een kandidaat van jou en je bedrijf verwacht. Opletten dus!

Overweeg uitbesteding aan specialisten

Nu je alle ins en outs kent om een wervingsvideo te maken, is het belangrijk om te overwegen of je dit zelf wilt doen of het wilt uitbesteden aan specialisten. Waar het uiteraard mogelijk is om zelf aan het knutselen te gaan met een wervingsvideo, kan het slimmer zijn om de hulp van specialisten in te schakelen. Hier is waarom!

Bedrijven als Wolf Online Marketing kunnen je zorgen namelijk volledig uit handen nemen. Ze beschikken bijvoorbeeld over de juiste apparatuur, software en uiteraard over de juiste vaardigheden. Bovendien kunnen bedrijven als deze je gemakkelijk begeleiden bij het overkoepelende proces dat komt kijken bij het maken van een wervingsvideo. Denk aan hulp bij het schrijven van een script of het kiezen van de juiste locaties!

Conclusie

Het maken van een wervingsvideo kan dus een goede manier zijn om potentiële kandidaten over de streep te trekken. Dat het maken van een pakkende wervingsvideo veel tijd en energie kost, is iets dat je daarbij wel moet onthouden. Vraag jezelf daarom ook zeker af of uitbesteden aan specialisten niet een effectievere manier is van het werven van personeel!