Hoe bereid je jouw website voor op Koningsdag dit jaar?

Op 27 april is het weer zover, Koningsdag! Dit jaar valt het op een donderdag, en de meeste online bedrijven zullen deze dag volop bezig zijn met het verzorgen van hun websites. Of je nu een lang weekend vrij bent of niet, de voorbereiding op deze dag begint nu. Wil jij er dit jaar ook helemaal bij horen? Lees dan hier hoe je jouw website Koningsdag-proof maakt.

Oranje boven, ook in webdesign!

Iedere Nederlander heeft wel een gevoel voor oranje, of dat nu voor Koningsdag is of voor als het Nederlands elftal een wedstrijd moet spelen. Oranje accenten in je webdesign zijn dan ook een essentiƫle voorbereiding voor deze dag. Heb je nog geen oranje in je website thema? Probeer dan tijdelijke oranje elementen toe te voegen, zoals banners, achtergronden of lettertypen. Je kunt er ook voor kiezen om samen met andere websites een gezamenlijke Koningsdag-promotie te doen. Samenwerken is vaak goedkoper en het maakt je boodschap krachtiger!

Wees voorbereid op veel bezoekers

Je weet het met het internet nooit zeker, en voor Koningsdag geldt dat extra. De afgelopen jaren hebben we gezien dat er enorme pieken in websitebezoeken kunnen zijn tijdens feestdagen. Zo was er in 2007 een stijging van 27,3% in websitebezoeken op Koningsdag, terwijl het in 2017 slechts 10% was.

Ook qua serverbelasting kan het alle kanten op. Zorg er dus voor dat je op alle situaties voorbereid bent. Je kunt gebruik maken van cloud hosting om gemakkelijk op te schalen wanneer dat nodig is. Zo kun je de bezoekerspieken opvangen zonder dat je website onderuit gaat.

Maak gebruik van Koningsdag-gerelateerde content

Om je website tijdens Koningsdag op te laten vallen, kun je investeren in Koningsdag-gerelateerde content. Denk bijvoorbeeld aan blogs over Koningsdag, het koninklijk huis of typisch Nederlandse tradities. Dit trekt niet alleen meer bezoekers, maar zorgt er ook voor dat je website relevanter wordt voor zoekmachines.

Zorg voor een trendy uitstraling

Je denkt misschien dat Koningsdag alleen maar draait om gekkigheid, maar niets is minder waar. Oranje kan ook heel stijlvol zijn, en dat geldt ook voor je website. Zorg er dus voor dat je oranje elementen op een subtiele en trendy manier integreert in je webdesign. En vergeet niet: een goed ontworpen website is het hele jaar door aantrekkelijk, niet alleen op Koningsdag. Dus design je website en jezelf met oranje Koningsdag kleding.

Vier Koningsdag met speciale aanbiedingen

Koningsdag is niet alleen een feestdag, maar ook een geweldige gelegenheid voor bedrijven om hun klanten te verwennen met speciale aanbiedingen en kortingen. Denk aan hostingpakketten, domeinregistraties of websitediensten. Maak voor Koningsdag een unieke kortingscode aan die klanten kunnen gebruiken om van deze aanbiedingen te profiteren. Het is een goede manier om nieuwe klanten te trekken en je bestaande klantenbestand te behouden.